Kommasjov og andre sprogblomster

Nogle gange er det komisk, andre gange irriterende. Nogle gange gange slår det sætninger i stykker, andre gange bliver det et spørgsmål om liv eller død …
 

 • Lad os spise Farmor
 • Kursus- og feriecentret Skovly, der ligger ved Ganløse, søger køkkenmedhjælper/studerende eller lign. Vi er et mindre hyggeligt sted, der laver maden ud fra økologiske principper.
 • Jeg synes det er pinligt, at være lærer, når jeg skal fortælle forældrene at deres barn ikke kan få hjælpemidler.
 • Under den franske revolution lå en mand allerede med hovedet i guillotinen da der kom et meddelelse på en lap papir fra Nationalkonventet med ordene: Henret ikke benådet. Da der ikke var sat komma, kunne man ikke vide om det betød: Henret ikke, benådet! eller Henret, ikke benådet! Det kan således være et spørgsmål om liv og død at man sætter de rigtige kommaer.
 • Min dejlige, skønne, moster, har hele livet bakset med at være hamrende ordblind.
  | http://gittemor.dk/tag/kommafejl/
 • Dejlig og lys 2’er med 2 altaner. (…) Pænt brusebad, oprindeligt hyggeligt køkken. Soveværelse med skab, samt lys stue med altan og flot udsigt.
 • De fleste har brug for løbesko, som er et halvt til et helt nummer større, end deres øvrige sko.
  | http://kommakommunikation.blogspot.dk/2013/03/kls-korrekte-kommatering-og-et-facebook.html
 • Det er svært at opspore en fisk der ikke er opdrættet i supermarkedet og hos fiskehandleren.
  http://kommakommunikation.blogspot.dk/2013/03/kls-korrekte-kommatering-og-et-facebook.html |

Det kan også lade sig gøre på engelsk:

 • A panda walks into a café. He orders a sandwich, eats it, then draws a gun and proceeds to fire it at the other patrons.
  "Why?" asks the confused, surviving waiter amidst the carnage, as the panda makes towards the exit. The panda produces a badly punctuated wildlife manual and tosses it over his shoulder.
  "Well, I'm a panda," he says. "Look it up."
  The waiter turns to the relevant entry in the manual and, sure enough, finds an explanation. "Panda. Large black-and-white bear-like mammal, native to China. Eats, shoots and leaves."
  (Lynne Truss, Eats, Shoots & Leaves)
 • "Stop clubbing, baby seals!"

Prøv at tage Journalisthøjskolens kommatest: http://www.dmjx.dk/kommatest/

BONUS:

Nogle gange er det ikke bare kommaerne …

 • Debat indlægger:
  Der er nok en grund til at jeg ikke har en avatar på, ikke??! Så må du jo gå trykke rundt på deldig så meget du vil og synes at det er lidt små kedeligt.. Og ja jeg kan på ingen måder forstå din humor! - om så du kalder der ironi i en skjult udgave at du keder mig i hverdagen eller savner dig gamle job som du var glad for! Tror du skal bruge din sundefornuft i hvis bloks du skriver for du virker irettesættende og som sådan en jeg verbalt får en utrolig lyst til at opdrage på.. Måske fordi jeg overhovedet ikke kan se det spor sjove i af spille små klog og i rettesættende, et sted hvor folk skriver lige fra død, til psykiske sygdomme, til fysiske sygedomme, et en tanke, sjov oplevelse, til at have gået en tur med hunden.. Kan på ingen måde se at dit indlæg er sjovt i alle disse tilfælde.. Så nej jeg kan, undskyld mig ikke se det sjove
  Men god vind frem over.. Som sagt tror jeg heller ikke vi 2 skal tale sammen mere.. For som sagt har jeg et mega træng til at opdrage på dig og det kan man jo ikke så godt på en ældre herre
  http://www.deldig.dk/f19/undskyld-burde-gore-6229-3.html
 • Vi lever i en underlig tid hvor så meget er tilladt – bare tænk på hvor meget reality tv vi udsættes for.
  Derfor har jeg også denne klare holdning, – at så længe vi tæppebombes af reality stjerner og så længe der er berettigelse for en Amalie Szigethy, en Villy Søvndal (på engelsk) og alle vores stand-up komikere for åben skærm, som vi skal betale licenspenge for, lige så længe, er der dæleme også berettigelse for mindre stave, komma og tastefejl i systemet!
  Slutteligt mangler der sikker også nogle kommaer i ovenstående – så her er en række, du er så velkommen til at fordele dem, hvor de nu end måtte høre hjemme :0)
  http://gittemor.dk/tag/kommafejl/
mantrordetikke.gif
http://www.serritzlev.dk/html/sprogblomst.htm
Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License